Rob Voss
Volledig scherm
© Rob Voss

‘Ongekende’ verhogingen van energietarieven: verschillen tussen aanbieders groot

De energieprijzen waren een jaar geleden ontzettend laag, maar bereiken nu juist weer een recordhoogte. Consumenten gaan dat de komende maanden in hun portemonnee merken, waarschuwen prijsvergelijkers. 

10 reacties

 • L Koenraad

  2 jaar geleden
  Ik kijk niet alleen naar de prijs of de contractvorm maar ook naar de bereikbaarheid (anders dan via internet of een app) en de servicegerichtheid van een bedrijf. Ik ben heel tevreden met mijn huidige energieleverancier en daarvoor betaal ik liever wat meer dan dat ik voor minder geld een leverancier tref waarbij ik me niet zo goed voel. L.Koenraad
 • van der Wal

  2 jaar geleden
  Hier in Almere(-Stad) hebben we stadsverwarming. Wordt geleverd via Vattenfall; monopolist in dezen. Dus overstappen is er niet bij: betalen boef... Bedragen voor installatie, levering e.d. ("vaste" kosten) overstijgen elk jaar ruimschoots de stook kosten ("variabele" kosten). Bedrijfsmodel: hoe word ik slapend rijk....
 • Wilma Lutz

  2 jaar geleden
  We zijn vorig jaar naar een nieuwbouw energie neutraal huis verhuisd,met vloerverwarming, bijna geen ramen die open kunnen,en advies was,de vloerverwarming het hele jaar op 24 gr laten staan,anders word het niet behagelijk. Hebben we dus niet gedaan,want geen zin om straks een hoog bedrag terug moeten betalen. Overstappen doen we liever niet.Maar verlangen soms terug naar ons oude huis met radiators. Daar was het warmer dan in dit huis. Energieneutraal is waardeloos. Wilma lutz landgraaf.
 • van Bergen

  2 jaar geleden
  @Kees Klein, Buitengewoon kernachtig verwoord. Eens! In mijn familie open ik een dergelijke discussie ook wel eens. Het standaard antwoord van iedereen : "Maar we hebben het toch goed?" En wanneer ik dan zeg, ja, wij wel, maar denk ook eens aan mensen van wie bruintje het maar nèt kan trekken. Dan volgt steevast de rondvraag : "iemand nog koffie?" Het is ongehoord, wat er aan belastingen op brandstoffen drukt. Maar onze overheid weet, u heeft ze nodig, en kan dus zijn gang gaan . .
 • M Waarhold

  2 jaar geleden
  Energiebedrijven hebben een kip met gouden eieren en dat zijn wij. Als iedereen zonnepanelen neemt zullen deze bedrijven inkomsten mis gaan lopen en dat moet ergens gecompenseerd worden om bestuur en aandeelhouders tevreden te houden. Het hele energieverbruik is zodanig uitgekauwd, dat je nog net geen belasting hoeft te betalen als er gas door je eigen ketel gaat en kijk eens met hoeveel bedrijven je te maken hebt en dan nog de belastingen. Energie zal altijd, om deze redenen, duur blijven.