Opeens worden vluchtelingen opgevangen in het huis van Salina en zij wist van niks: 'Waar moet ik heen?’

VIDEOLeegstaande panden lijken al snel geschikt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Maar soms heeft dat ook een keerzijde. Zoals bij de oude muziekschool in Krimpen aan den IJssel, die al jaren wordt bewoond door Salina en Mike. ,,Ik weet niet waar ik heen moet, we wonen hier niet voor niets antikraak.” 

34 reacties

 • Paul Slinger

  3 maanden geleden
  Ik weet heel veel mensen die antikraak wonen vinden het wel best,omdat het goedkoop is,ze betalen geen huur maar een kleine vergoeding,blijven ook lang,zeer lang zitten en doen niet zoveel moeite om zelf op zoek te gaan,en ja een huis wordt niet op je bordje klaar gezet,vaak kunnen ze ook een echt huurhuis of koophuis of onderkomen betalen,dus ja nu is het crisis,het is jammer maar bij antikraak heb je geen rechten,jammer dus inpakken en opstappen.
 • Frank van der Bijl

  4 maanden geleden
  Wat een heisa moet zij eruit dan, volgens krijgt zij dakloze Oekraïne medebewoners. Maak er met elkaar een gezellige tijd van zou ik zeggen. Anti kraak betekend niet dat je alleenrecht hebt natuurlijk.
 • Rijpstra

  4 maanden geleden
  Vroeger heb ik zelf ook jaren antikraak gewoond vanwege de woningnood. Dat is een tijdelijke oplossing en in je huurcontract staat duidelijk vermeld dat de verhuurder geen verplichting heeft een alternatief te bieden. Liever had ik een ander artikel gezien over de gigantische groep woningzoekenden die al >15jaar op wachtlijst staan voor een woning. De wachtlijst wordt alleen maar langer omdat er nu nog meer vluchtelingen voorrang krijgen. Z.s.m. meer woningen bij bouwen de komende jaren
 • m.J Rupke

  4 maanden geleden
  Waarom kunnen zij niet in hun eigen gedeelte blijven wonen .?
 • Natascha Porter

  4 maanden geleden
  Ik heb zelf een aantal maanden antikraak gewoond, het is een tussenoplossing totdat je zelf wat vindt. Meestal kan je maar een paar maanden op 1 plek wonen, mevrouw heeft geluk dat ze 4 jaar heeft kunnen blijven. Tijd zat om wat anders te zoeken