Bij een proef in Uithoorn
Volledig scherm
Bij een proef in Uithoorn © Remeha

Oudere woning beter te verwarmen met waterstofketel dan met warmtepomp

Aardgas gaat uiteindelijk verdwijnen, maar je huis verwarmen met waterstofgas wordt een prima alternatief. CV-ketel- en warmtepompfabrikant Remeha ontwikkelt al de eerste generatie waterstofketels die over een paar jaar te koop zijn. ,,Er is geen weg terug.’’

8 reacties

 • Louis.E.M. Berg van den

  2 jaar geleden
  Waterstof is een must,zo belangrijk,dat vele landen moeten een X- bedrag daar voor vrij maken en waar nodig ondersteuning verlenen zodat de firma's die bereid zijn te financieren een volle financiële back-up te verlenen. Hopelijk gaan wij EU spoedig de juiste CAR trekken, tenslotte moeten wij blijven behoren tot de topenergie landen die op een juiste manier zorgen voor onze kinderen en die de wereld zullen gaan overnemen!
 • Hoften

  2 jaar geleden
  Ik koop een Remeha ketel voor ongeveer €1.000,-. Komt montage bij, laat dat €350,- zijn. Iets minder 1/3 deel van €15.000 is nog altijd een kleine €5.000,-. Goedkoop? Voor een ketel die ‘alleen een andere brander’ heeft? Voorlopig maar even een traditionele CV ketel waar op termijn 20% waterstof kan worden bijgemengd!
 • johannes de Vries

  2 jaar geleden
  Onduidelijk waarom een waterstof ketel duurder moet zijn dan een gasketel. Principe opbouw blijft hetzelfde. Er zullen echter nog steeds stikstof oxiden NoX vrijkomen. Dan zou een brandstofcel een schoner alternatief zijn. Maar daar wachten we nog even mee zodat u 2x geld uit kan geven.
 • Aernout Waardhuizen

  2 jaar geleden
  Laten we de betreffende oudere woningen eerst eens goed (zo goed mogelijk) isoleren. Daarna de afgigtesystemen vervangen door laag-temperatuur systemen (ventilator convectoren en/of vloerverwarming). Dat bespaart heel veel energie en is dus al duurzaam. Het grote voordeel is dat de woningen uiteindelijk geschikt zijn voor warmtepompen. We zullen ons ook moeten realiseren dat er altijd woningen blijven die niet geschikt te maken zijn voor warmtepompen.
 • van Zon

  2 jaar geleden
  Eindelijk een goede oplossing. Niet je woning hoeven aan te passen voor tienduizenden euro`s maar een acceptabel bedrag en verder geen verbouwing aan de binnenkant van je woning. Hoop dat deze omschakeling algemeen wordt voor woningen voor 1980, daar wordt het milieu beter van maar ook de bevolking wordt eerder gemotiveerd.