Seniorenmakelaars Maud Brugman (l) en Julie Lelieveld (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Seniorenmakelaars Maud Brugman (l) en Julie Lelieveld (r). © Fred Leeflang

Ouderen moeilijk te bewegen naar kleiner huis om plaats te maken voor gezin: ‘Ik wil niet méér betalen’

Ouderen laten verhuizen vanuit hun (te) grote huis om plaats te maken voor een gezin. Het zou een oplossing kunnen zijn voor het woningtekort voor starters, maar de praktijk blijkt lastig: ,,Ik wil best kleiner wonen, maar ik wil natuurlijk niet méér betalen!”

24 reacties

 • W Neervoort

  2 maanden geleden
  Eigen schuld van den haag. Iedereen zou en moest langer in hun eigen huis blijven wonen. En nu moeten ze er uit???? Ik hoop dat er niemand verhuist en de grenzen zouden ze moeten sluiten want dat helpt veel meer.
 • Caroline .schwager

  2 maanden geleden
  Door het eenzijdige bouwen,verkoop van sociale woningbouw en regelingen komen veel mensen in de problemen...en wat als je al 30 jaar in je woning woont....ik had een huur van 600 euro...mijn buurman betaalde voor hetzelfde huis 1000 euro..het was sociale woning bouw...maar nu vrije sector....veel flats verkocht aan buitenlandse inversteerders....het wonen is veranderd...ik liet ook een groot huis achter....maar ik ben geëmigreerd....er was niets meer voor die prijs in Utrecht...
 • tonie turk

  2 maanden geleden
  Wij willen best verhuizen en meer betalen maar is dat ook mogelijk als je alleen AOW hebt en nu al amper rond kunt komen. En waar kunnen we op reageren hoeveel huizen zijn er beschikbaar
 • J. Crijns

  2 maanden geleden
  Die seniorenmakelaars hebben natuurlijk zelf het goede voorbeeld gegeven: hun grote huis voor een zacht prijsje aan starters verkocht en wonen nu zelf in een 2 kamerappartement of in een tinyhouse. Je moet toch echt gewetenloos zijn als je ouderen uit hun huis en hun vertrouwde omgeving wil praten. Wij noemen dat gajes.
 • els cazemier

  2 maanden geleden
  En wat als een oudere zwaardere zorg nodig heeft? Dan is zo'n flatje al gauw te klein, vooral de slaapkamer en de sanitaire ruimte! En de liften in zulke complexen zijn meestal zelfs te klein voor een brancard, net als in ouderwetse verzorgingshuizen.