Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ouderen woest dat zij de schuld krijgen van woningnood

Ouderenbonden reageren als door een wesp gestoken op het bericht dat honkvaste ouderen debet zouden zijn aan de wooncrisis. ,,Het zijn de gemeenten die geen visie hebben.’’

363 reacties

 • Arno Luinenburg

  11 maanden geleden
  Ouderen werden door de Rijksoverheid gestimuleerd om zelfstandig langer thuis te wonen ipv naar een zorgcentrum of bejaardentehuis te gaan. Hoe kunnen ze dan de schuld krijgen van de woningnood? Er wordt teveel van uitgegaan dat een koopwoning de eerste levensbehoefte is van een woningzoekende. Een huurwoning is in eerste instantie goed genoeg. Verder hebben bejaarden hun leven lang gewerkt om een koopwoning te betalen.
 • Henny Noordzij

  11 maanden geleden
  Ouderen zouden de oorzaak zijn van de coronabesmetting, ouderen moeten hun huis uit en krijgen een oprotpremie van € 2000,-- en vervolgens ook nog een verhuiscoach toegewezen. En gepensioneerden met alleen een AOW en/of met een klein pensioen worden ook financieel nog gedupeerd, wánt wát heeft dit kabinet besloten: De AOW wordt losgekoppeld van het minimumloon. Dat wil zeggen, dat als het minimumloon stijgt dan stijgt de AOW niet meer mee omhoog.
 • Asha Ramautar

  11 maanden geleden
  Terecht dat ze gepikeerd zijn. Het lijkt bijna alsof de ouderen van deze samenleving maar een "sta in de weg" is voor deze roverheid. Wel graaien in hun pensioen potten maar niks ervoor terug willen geven. Ik ben nog geen oudere met mijn 48 jaar, kinderen de deur uit en zou ook graag kleiner willen wonen, maar ik weiger 1300 huur te betalen voor minder ruimte terwijl ik nu de helft betaal voor een 4 kamerwoning. Laten ze maar eerst eens betaalbare woningen neerzetten!!
 • Marijke Bosdijk

  11 maanden geleden
  ja echt schandalig zoals dat weer gepresenteerd is, ach je de ouderen zijn al eenmaal de pispaal tegenwoordig. Niet normaal.
 • Peter Houtman

  11 maanden geleden
  Typisch dat de meesten het op zichzelf betrekken, wijzen naar anderen - met name de Overheid - of denken in problemen in plaats van in oplossingen. De 'nu krijgen wij de schuld' kaart vind ik vrij kinderachtig. Je moet namelijk helemaal niet te verhuizen, je mag. Begin met dromen, wat zou je willen. Mijn oma zat de helft van het jaar in haar zomerhuisje, waar ze in de tuin bezig was of wandelde met de hond. In haar woning in Amsterdam verhuurde ze 2 kamers aan studenten voor zeer lage huur.