Volledig scherm
PREMIUM
Nico Rietdijk, directeur NVB over woonwensen en nieuwbouwprojecten. © Frank jansen

‘Overheid, trek je portemonnee voor de woningmarkt!’

De woningmarkt is ziek en wordt alleen maar zieker als we niets doen, waarschuwt Nico Rietdijk. De baas van de ontwikkelaars en bouwers roept de rijksoverheid op om een eind te maken aan de gekte. ,,Overheid, trek je portemonnee. Dit is van nationaal belang.’’

,,Kijk eens wat een prachtige kasten van huizen hier staan’’, zegt Nico Rietdijk (66), wijzend op het villawijkje achter hem. Deze villawoningen in Voorburg zijn duidelijk niet voor de gewone man. En dat geldt tegenwoordig zo’n beetje voor het gros van de nieuwbouwwoningen. Slechts 2 procent van de nieuwbouwhuizen is te koop voor onder de 2 ton, een derde is duurder dan 4 ton. ,,Om een nieuwbouwhuis te kunnen kopen, moet je elf keer modaal verdienen. Elf keer!’’, reageert Rietdijk verontwaardigd.

  1. Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’
    PREMIUM

    Uniek Engels landhuis staat te koop voor 2,8 miljoen: 'Ik denk dat ik huilend weg ga’

    Het is niet alleen een van de duurste woningen in de Rotterdamse regio, maar ook een van de meest markante villa’s aan de Voornse goudkust. Het Engelse landhuis aan de Kooysightlaan in Oostvoorne, dat te koop staat voor bijna 2,8 miljoen euro, is volgens makelaar René van Nierop uniek in dit gebied. Het landhuis stond al in meerdere woonmagazines vanwege de bijzondere stijl. ,,Alles is hier ter plekke met de hand gemaakt’’, vertelt hij.