ANP
Volledig scherm
© ANP

Particulieren storten zich op recreatiewoningen

De coronacrisis heeft de verkoop van vakantiewoningen flink opgestuwd. Ook de prijzen van recreatiewoningen stegen vorig jaar ongekend hard, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars vandaag in een nieuw rapport over de recreatiemarkt.

12 reacties

 • M.c Van den brink

  1 jaar geleden
  Wij hebben 21 jaar op eenrecreatiewoning gewoond en toen jaagde de gemeente putten ons eruit. Dus maar een huis gekocht in groningen en nu de trotse bezitter van 2 huizen dankzij de gemeente. Ons park bestaande uit 17 bungalows die totaal geschikt zijn voor permanente bewoning worden nu ongebruikt gelaten. Vroeger deed de gemeente zelfs woonvergunning erop geven .... en in tijden van krapte jaagde ze je eruit met razzia's. Succes met de krapte op de markt
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Johann Veere, ik kan het ook iedereen aanbevelen alleen de meerderheid heeft de mogelijkheid niet aangezien deze simpelweg de financiële middelen/mogelijkheden niet heeft en het aantal mensen ook afneemt welke wel in de positie is dit te financieren.
 • Marco Le Large

  1 jaar geleden
  @John Houben Kan je ajb uitleggen wat je bedoelt en hoe je tot deze conclusie komt?
 • Jolanda Diana de wolf

  1 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp is dat er steeds meer vakantieparken komen en dat er een woningtekort is. Tevens hebben wij aan alle kanten te maken met milieuregels en de natuur komt in gedrang. Welk beleid maakt onze overheid hierop, of blijven we de boel verkwanselen? Niet dat ik iemand een vakantievilla misgun, maar het grondgebied van Nederland wordt niet groter, en we kunnen niet alles blijven vol bouwen en zeker niet met vakantiewoningen.
 • Johann van der Veere

  1 jaar geleden
  Ben al 22 jaar de trotse bezitter van (toen al) zeer luxe chalet op de Veluwe nabij de Kroondomeinen. Ruim 85 m2 recreatieplezier + een behoorlijk lap grond rondom. Eigen ontwerp en deels zelf gebouwd. Heerlijk verblijf in de zomer (airco) en winter (cv). Kan het ieder aanraden. Vakantie in eigen land geeft meer rust dan daarbuiten. En ik kan het weten na vele verre reizen over de aardbol. Prachtig natuurschoon, zie regelmatig herten, vossen, eekhoorntjes, veelkleurige vogels. Kortom prachtig.