Volledig scherm
© ap

Passagiers horrorcruise mogen badjas houden

De passagiers van het cruiseschip Carnival Triumph, dat na een brand in de machinekamer ruim vier dagen stuurloos op de Golf van Mexico dreef, worden niet met lege handen naar huis gestuurd. De cruisemaatschappij schenkt in een bijzonder gulle bui de reeds gebruikte badjassen aan de onfortuinlijke vakantiegangers.

Tweet
Carnival deed na het incident de mededeling via een Tweet: 'Uiteraard zijn de gebruikte badjassen gratis'. Maar dit bericht werd niet echt op gejuich onthaald. 'Wie wil er nu een stinkende peignoir', reageerde een skeptische gebruiker op Twitter. 'Wow, hoe genereus', luidde een andere repliek.

Symbool
De witte badjas is immers verrassend uitgegroeid tot het symbool van de horrorcruise die de reizigers dagenlang moesten ondergaan. Het kledingstuk werd veelal op het dek gebruikt om de aandacht te trekken van overvliegende toestellen. Anderen schreven hulpoproepen op de peignoir.

Rechtszaak
De maatschappij heeft de passagiers ondertussen ook een andere cruise aangeboden en financiële tegemoetkomingen beloofd. Maar ondanks deze compensaties mag Carnival zich al opmaken voor een eerste rechtszaak.