Het bijgebouw dat onlangs op de Marsweg 8 is gebouwd, met daarachter de woning van Peter en Thalessa van Ee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bijgebouw dat onlangs op de Marsweg 8 is gebouwd, met daarachter de woning van Peter en Thalessa van Ee. © Ronald Hissink

Peter en Thalessa zijn uitzicht kwijt door bouwwerk van de buurman: 'Dat mag toch niet zomaar?’

Peter en Thalessa van Ee wonen sinds vier jaar in hun droomhuis in het buurtschap Middel in Overijssel. Tegelijk met hun buren bouwden ze een nieuwbouwhuis, met vrij uitzicht over het landschap achter hun woning. Vorig jaar werden ze onaangenaam verrast door een plan van de buren om hun woning fors te vergroten. ‘Dat mag toch niet zomaar?’ dachten ze. 

6 reacties

 • Hans Vessem

  1 maand geleden
  Ge.eente us well heel erg creatief met het aanpassen van de regels. Geen aanbouw om te wonen, wel een schuur en dan zonder vergunning een verbindingssluis, want je zou eens nat kunnen worden op weg van huis naar schuur, en zie... plotsklaps mag je er ook wonen. Een staaltje van onbehoorlijk bestuur, lijkt me.
 • Edwin Bomhof

  1 maand geleden
  Komt vaker voor, je koop een perceel ( en niet meer dan dat) recht op uitzicht heeft niemand. Als je het wel hebt geniet ervan. Maar dat is geen recht! Groter stuk kopen is de enige manier om zoiets te voorkomen
 • jolanda boer

  1 maand geleden
  Leuke buren zeg, lekker bouwen op de erfgrens zodat de buren het uitzicht verliezen, en die moeten dan verder niet ouwehoeren ' want het mag'.. ze hadden het monsterlijke geval aan de de andere kant moeten bouwen en dan zelf maar uitzicht verliezen. Wat een asocialen!
 • Gert Maas

  1 maand geleden
  Peter en Thalessa van Ee hadden bij aanvang gewoon een groter perceel moeten kopen.
 • E Bakker

  1 maand geleden
  Het is wel heel asociaal dat wanneer je zoveel ruimte hebt, je zo´n enorm gebouw precies op de erfgrens zet. Daarnaast zie je maar weer dat bij veel (vooral kleinere) gemeenten kennis en kunde ontbreekt om de zaken op een juiste wijze vast te leggen en te regelen. Dit soort zaken moet op hogere niveau centraal geregeld worden; anders grote kans op willekeur.