Er worden nog altijd veel gasketels geïnstalleerd, omdat veel huizen nog niet goed genoeg geïsoleerd zijn voor een elektrische warmtepomp.
Volledig scherm
Er worden nog altijd veel gasketels geïnstalleerd, omdat veel huizen nog niet goed genoeg geïsoleerd zijn voor een elektrische warmtepomp. © Shutterstock

Piekverkoop gasketels, maar warmtepompen winnen terrein

Nieuwe woningen worden bijna uitsluitend gasloos gebouwd, maar toch piekt de verkoop van hr-ketels in Nederland. In 2019 zijn er 450.000 ketels verkocht, bijna 5 procent meer dan het jaar ervoor. De verkoop van warmtepompen groeit echter sneller.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Dit verandert er vanaf 1 januari met de overdrachtsbelasting
  Play

  Dit verandert er vanaf 1 januari met de over­drachts­be­las­ting

 2. De belangrijkste misverstanden over energie ontkracht
  Play

  De belangrijk­ste misverstan­den over energie ontkracht