Prijs van koopwoningen nu ruim 74 procent hoger dan op dieptepunt crisis

VIDEOBestaande koopwoningen waren in juli 16,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging na oktober 2000, toen de koopwoningen ook 16,3 procent duurder waren dan het jaar ervoor. De prijsstijging zet in de zomer gewoon door, waardoor huizen bij verkoop nu ruim 74 procent duurder zijn dan in juni 2013.

26 reacties

 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  @Mariëlle de Groot. Zou ik me als adviseur toch eens verdiepen in de algemene voorwaarden. RABO algemene voorwaarden 2020 artikel 13 : "Als wij daar een reden voor hebben, kunnen wij de marktwaarde van uw woning laten taxeren. ( max. 1 keer per jaar ). De marktwaarde is de verwachte verkoopwaarde van uw woning. Vinden wij de marktwaarde te laag voor de lening? Dan kunnen wij u verplichten bepaalde bedragen op leningdelen terug te betalen." Ook de ING kent dergelijke voorwaarden.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Als gewone starter('s) is het onmogelijk om een huis te kopen alleen starter ('s) van rijke elite ouders is het géén probleem want het wordt zo betaald en niet te vergeten de investeerders ( BELEGGERS) de legale huisjesmelkers. Taak van de overheid om het te stoppen🤔😉 maar dat doen ze niet😲 al jaar in jaar uit helaas.
 • W.Z. Zuid

  1 jaar geleden
  In elk geval is er tijdens 3 kabinetten olv Rutte dus te weinig gedaan. Huren rijzen de pan uit, koopprijzen idem mede door schrappen overdrachtsbelasting, jubelton blijft van toepassing, dus als je geen rijke ouders hebt zoek je het wat onze overheid betreft maar uit. Minister belast met wonen heet Ollongren, heeft niemand in het stemhokje daaraan gedacht. En nu nog wat Afganen erbij hoe logisch ook zal ook niet helpen b
 • Mariëlle de Groot

  1 jaar geleden
  @A van Rijnsbergen. Ik werk als hypotheek adviseur bij de bank, ik denk dat ik wel weet hoe het zit haha. Rabobank eist in ieder geval nooit een extra aflossing, volgens mij andere banken ook niet. Zou betekenen dat je tussentijds waardes moet blijven peilen en dat kost te veel geld.
 • K Alberts

  1 jaar geleden
  Vraag en aanbod.. Zo simpel. Geen zorgen de komende decennia.