Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Provincie Gelderland wil grond onder woningen kopen zodat huizen betaalbaar worden voor iedereen

Goed nieuws voor mensen met een laag of modaal inkomen die een nieuwbouwhuis willen kopen. De provincie Gelderland is van plan de grond onder duizend huizen aan te schaffen, waardoor ze alleen de stenen zelf nog maar moeten betalen. En dan blijkt een nieuw huis opeens ook goed betaalbaar met een laag salaris.

17 reacties

 • A. van Rijnsbergen

  2 jaar geleden
  @Smid Eigenaardig toch dat bij stijgende huizenprijzen / overwaarden belasting op bezit omhoog zou moeten, maar dat er in tijden van dalende huizenprijzen, "onderwater hypotheken" , negatieve spaarrentes nooit wordt voorgesteld om negatieve inkomsten c.q nadeel uit bezit fiscaal aftrekbaar te maken.
 • Maria Koot

  2 jaar geleden
  Die betaling van erfpacht aan de provincie is de adder onder het gras. Waarschijnlijk worden termijnen van betaling afgesproken. Bij aanvang van een nieuwe termijn kunnen de bedragen ineens fors omhoog gaan.
 • Pipo Diaz

  2 jaar geleden
  Tsja, iedereen wil zo'n woning bieden, dus men gaat er alsnog 250k voor bieden. Binnen no time zijn ze ook onbetaalbaar en de overheid is een smak geld kwijt.
 • Patrick Jonkers

  2 jaar geleden
  Vroeger, jaren 70, kon je zelf een huis bouwen. Indien je wat handig waart en wilkracht bezat. Vandaag met de huidige reglementeringen, meestal onhandig en te "lui" wil iedereen een huis kopen dat onbetaalbaar is. En dat gaat niet .....
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Jaja, en als de huizen er staan wordt de rekening gemaakt !