Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Provincie Gelderland wil grond onder woningen kopen zodat huizen betaalbaar worden voor iedereen

Goed nieuws voor mensen met een laag of modaal inkomen die een nieuwbouwhuis willen kopen. De provincie Gelderland is van plan de grond onder duizend huizen aan te schaffen, waardoor ze alleen de stenen zelf nog maar moeten betalen. En dan blijkt een nieuw huis opeens ook goed betaalbaar met een laag salaris.

18 reacties

 • A. van Rijnsbergen

  2 maanden geleden
  @Smid Eigenaardig toch dat bij stijgende huizenprijzen / overwaarden belasting op bezit omhoog zou moeten, maar dat er in tijden van dalende huizenprijzen, "onderwater hypotheken" , negatieve spaarrentes nooit wordt voorgesteld om negatieve inkomsten c.q nadeel uit bezit fiscaal aftrekbaar te maken.
 • Maria Koot

  2 maanden geleden
  Die betaling van erfpacht aan de provincie is de adder onder het gras. Waarschijnlijk worden termijnen van betaling afgesproken. Bij aanvang van een nieuwe termijn kunnen de bedragen ineens fors omhoog gaan.
 • Araujo

  2 maanden geleden
  Tsja, iedereen wil zo'n woning bieden, dus men gaat er alsnog 250k voor bieden. Binnen no time zijn ze ook onbetaalbaar en de overheid is een smak geld kwijt.
 • Patrick Jonkers

  2 maanden geleden
  Vroeger, jaren 70, kon je zelf een huis bouwen. Indien je wat handig waart en wilkracht bezat. Vandaag met de huidige reglementeringen, meestal onhandig en te "lui" wil iedereen een huis kopen dat onbetaalbaar is. En dat gaat niet .....
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Mijn zoon heeft net een huis gekocht, mijn dochter nog niet en die kan dan dus profiteren van deze regeling. Dat is erg oneerlijk voor mijn zoon die dus benadeeld wordt. Dit is dus een zeer slecht plan.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.