Ruim half miljoen huishoudens in Nederland zijn ‘energiearm’

videoRuim een half miljoen huishoudens in Nederland leeft in energiearmoede. Ze hebben een laag inkomen, hoge energiekosten en wonen vaak in een huis dat niet goed geïsoleerd is. De helft van de bevolking is niet in staat de woning duurzamer te maken. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

12 reacties

 • Christiane van der Vis

  3 weken geleden
  Ik woon in het zuiden in een normale stad (Heerlen) maar behoor tot de groep zeer lage inkomens. Bij gemeente ontheffing belastingen aangevraagd maar werd afgeketst omdat ik een oude auto bezit. Een auto die ik dringend nodig heb om ettelijke malen per week naar therapie te kunnen gaan. Openbaar vervoer is niet mogelijk, te ver weg en te duur. Bezuinigen op energie is mijn enige oplossing om rond te kunnen komen. Mijn oude knoken zullen daar niet blij van worden!
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Woon in zwijndrecht en woon in een huur woning uit 1976 dus niet geisoleerd maar gelukkig heb ik bij mijn verwarming een houtkachel dus dan maar bij verwarmen en als het hout op is hak ik wel een boom om ik ga niet in de kou zitten j v d sande
 • ANN LIMBOS

  3 weken geleden
  We zullen terug turf moeten gaan steken om ons warm te houden !
 • LI Bos

  3 weken geleden
  Woon in Utrecht. Huur woning met D label vlgs WoningNet, onafhankelijk bureau geeft G label. Geen energie zuinige ketel vlgs bonarius. Tocht en koud huis. Verhuurder benadert met alle bewoners, antw. dan gaat u het maar van binnenuit zelf isoleren. 😡😡. In ketel kachel uit 12 kub gas verbruik, kachel aan dan 345 kub gas verbruik. Ketel springt continu aan. Thermostaat 19, 3 kachels op stand 2. Verbruik is dan 4 pers huish.?? Alleen staand met WAO net onder bijstandsniveau. Niet meer te doen 😥
 • Marco S. Zelf

  4 weken geleden
  Als de overheid huisjesmelkers in De Kamer (en in het koningshuis) accepteert, dan weet je toch ook hoe de overheid hier over denkt? De overheid (Lees: CDA en VVD) helpt graag mee met het creëren van een markt waar veel verdiend wordt. Of het nu zorg is, energie of huisvesting: Op noodzakelijke middelen geven ze je graag maximale winst. Zij berekenen zelf niet voor niets ook 21% BTW over levensmiddelen. Met noodzaak verdien je. ('Massa is kassa')