's Werelds eerste 'drijvende stad' met 50.000 inwoners

Rond de wereld varen, drijven van land tot land, nooit lang genoeg ergens blijven om verveeld te worden. Het leven op het 'Freedom Ship', 's werelds eerste drijvende stad, klinkt als een droom voor globetrotters. Alleen is geduld op zijn plaats want het schip is nog niet gebouwd.

De ontwerpers hebben wel al de eerste computerbeelden en animaties van de mastodont op de wereld losgelaten. Het is met 25 verdiepingen groot genoeg om 50.000 opvarenden permanent te huisvesten. Ook een eigen luchthaven, ziekenhuis, casino, verschillende scholen, parken en vele winkels worden voorzien. Het schip, aangedreven door zonne- en golfslagenergie,  zou om de twee jaar een wereldreis voltooien en aanleggen in de nabijheid van grote steden.

De Amerikaanse onderneming 'Freedom Ship International' met basis in Florida zoekt zo'n 6 miljard euro om het droomproject te doen slagen. Niet evident evenwel in economisch zware tijden. Al groeit de belangstelling voor het megaschip gestaag volgens de initiatiefnemers. Indien de aannemer één miljard bijeen kan zoeken, wordt met de bouw gestart.