Saai en sfeerloos nieuwbouwhuis? Zo geef je de boel karakter

Wonen in een nieuwbouwhuis heeft zo z’n voordelen. Het is geluiddicht, energiezuinig, onbeschreven, zorgeloos, vrij van tocht... maar ook vrij van sfeer. Geen nood, met enkele simpele ingrepen geef je de boel karakter.

Quote

Als je sfeer vergelijkt met libido, dan is de sfeer van een nieuwbouw­wo­ning het equivalent van de partner die zijn witte sportsok­ken aanhoudt tijdens de seks

Als je sfeer zou vergelijken met libido, dan is de sfeer van een nieuwbouwwoning het equivalent van de partner die zijn witte sportsokken aanhoudt tijdens de seks. Weinig opwindend.

Wat moet je met een huis gespeend van historie? Zonder stijlelementen? Een huis met opdekdeuren zo wit en degelijk als sportsokken, met economisch ingedeelde doorzonkamers, kunststof vensterbanken, vurenhouten trappen en ellendige traphekjes? Met onderstaande tips zal het geheel een stuk spannender worden, zonder dat je er financieel op leegloopt.

Dat het huis nog geen karakter heeft, hoeft op zich niet uit te maken. Zolang je de inboedel maar niet een-op-een bij een woongigant aanschaft. Te veel nieuwe meubels en het geheel wordt nog cleaner dan de showroom die het al is. Voeg karakter toe met meubels met geschiedenis. Met het kastje dat je erfde van een geliefd familielid, een schilderij van de kringloop, ingelijste kindertekeningen, een designklassieker en dat beeldje dat al je hele leven met je meeverhuist.