Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros. © Rolf Hensel / inzetfoto: Reuters

Schatrijke George Soros verdiende miljoenen aan Nederlandse volksbuurt: ‘Kwetsbaren zijn de pineut’

Beleggers uit binnen- en buitenland hebben de afgelopen jaren een begerig oog laten vallen op de Nederlandse sociale huurhuizen. Goede handel. Zo zijn met ruim 600 woningen van de Arnhemse woningcorporatie Vivare miljoenenwinsten gemaakt.

42 reacties

 • Ben De Koning

  1 jaar geleden
  Er is al meer dan 70 jaar woningnood. Bewust in stand gehouden door alle opvolgende kabinetten. Het verdienmodel van onze banken (hypotheek - verstrekkers)en huisjesmelkers ala Prins Bernhard Jr. Bij de verhuurdersheffing ging daar een groot gejuich op. Politici op alle niveaus werkten hier allen aan mee. En hoe handig speelt de PVV hierop in door te protesteren tegen het verstrekken van huurwoningen aan asielzoekers? Zeventig jaar woningnood. Wordt het niet eens tijd om kwaad te worden politici
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Wij zitten allemaal vast in systemen, de rechtvaardigheidsvraag wordt niet meer gesteld. Wij vertrouwen op onze Overheden (gemeentelijk, provinciaal, landelijk), ze vinden het allemaal best. Ollongren (onze veelbejubelde Omtzigt-minister) verdedigt haar huurbeleid met het argument dat eigenaren dat geld nodig hebben om te verduurzamen. Pardon?
 • B. Hofman

  1 jaar geleden
  Schandalig, er is een groot tekort aan sociale huurwoningen en gemeente doen er niets aan. Ook woningcorporaties die jarenlang forse subsidies hebben ontvangen voor woning verduurzamen hebben deze subsidies anders besteed. Geen overheid die er naar kraait en huurder worden elk jaar maar weer belast met forse huurverhogingen. Ook hier de betreffende minister die door de kamer teruggefloten werd dat dit niet door kan gaan laat het gewoon gebeuren. Schandalig.
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Vergeet niet. De Overheid heeft dit mogelijk gemaakt of veroorzaakt. De verhuurdersheffing, we willen er allemaal vanaf. Wat is de Overheid? Een verzameling politieke partijen die tijdelijk de dienst uitmaken. Het is diezelfde Overheid die jaarlijks de maximale huurverhoging voor sociale huurhuizen vaststelt. En de belegger geeft waarom hij vraagt. Het is een misselijk systeem waarin de individuele huurder verzuipt.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  En Minister Rutte, hoe denkt u dat dit soort zaken die een land verder laten polariseren hebben kunnen gebeuren? a) Een visie is als een olifant die het zich belemmert. b) Dit is tuig van de richel. c) We leven gewoon in een ontzettend gaaf land. d) Normaal Doen e) Ik heb hier geen actieve herinnering aan.