De vrachtwagens die voor het huis aan de Dorpsstraat in Ledeacker, rijden veroorzaken trillingen ín de woning.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrachtwagens die voor het huis aan de Dorpsstraat in Ledeacker, rijden veroorzaken trillingen ín de woning. © Ed van Alem

Slapeloze nachten voor echtpaar door stuiterende vrachtwagens: ‘We worden niet gehoord’

,,Kijk,” zegt Bets Potter, ,,daar komt er weer een.” Een vrachtwagen komt met flinke vaart aandenderen over de Dorpsstraat, de N602. Vlak bij de woning van Potter in Ledeacker is te zien hoe de cabine in de veringen op en neer deint. ,,En dat geeft trillingen”, zegt Potter.  ,,Die voelen  wij vooral in onze slaapkamer. Slapeloze nachten hebben we ervan.”

3 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Dat lijkt een tendens, dat de ambtenaren tegen de burger is. De ambtenaar behoort klaar te staan voor de burger, maar dat is heel erg lang geleden en komt waarschijnlijk nooit meer terug.
 • Toonen

  1 maand geleden
  Ook in Velserbroek centrum maken wij dit mee. Wij ervaren trillingen en die komen van onder het huis vandaan. lijken wel kleine aardbevingen. Wegdek voor ons huis is erg slecht, met gaten. Zwaar verkeer,zoals bussen en vrachtwagens, razen voorbij. Wij hebben de gemeente Velsen meerdere malen gevraagd om hier iets aan te doen. Tevergeefs. De straat is een patchwork van stukken wegdek die gerepareerd zijn en weer stuk gereden. Het kan toch niet goed zijn voor de fundering. Om gek van te worden.
 • V Blessing

  1 maand geleden
  Hadden wij hier ook, N 675 door het dorp met flink wat vracht- en landbouwverkeer. Elke keer dat er een vrachtwagen langs denderde (80 ipv 50, maar ja), gaf het een soort lichte knal en de huizen begonnen te schudden. Dus: Scheuren in binnen- en buitenmuren. Oorzaak was (meen ik me te herinneren) de luchtverplaatsing door een niet goed liggende putdeksel plus overdracht trillingen via leidingwerk (water/riool). Netjes opgelost door gemeente Sluis, evtl daar eens informeren?