De tweeling heeft de extra speelruimte hard nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
De tweeling heeft de extra speelruimte hard nodig. © Frank de Roo

Stel breidt tuin van woning uit zodat kinderen met autisme meer ruimte hebben: ‘Dit mag helemaal niet’

Het gaat mis als hun kinderen met autisme met anderen spelen en dus laten twee Rotterdamse ouders de kids alleen nog vrij in de tuin. Om wat extra ruimte te maken, schoven ze de schutting van hun huurwoning op. Tot ongenoegen van de woningcorporatie, die een advocaat op de ouders afstuurde.

108 reacties

 • Damian Delang

  2 maanden geleden
  Begrijpend lezen is een kunst die veel Nederlanders helaas niet beheersen. Vader had toestemming van Vestia voor het tuintje. Dus geen sprake van landjepik. Simpelste oplossing 1mtr gesloten schutting 60cm gaas. Probleem opgelost!!! Aan iedereen met dom commentaar. Eerst alles goed lezen, dan goed nadenken en tot slot reageren. En vooral naar elkaar luisteren. Als jr de klok hoort luiden, is het handig als je ook weet waar de klepel hangt.
 • Damian Delang

  2 maanden geleden
  Het is niet zo zwart/wit. Kinderen met een zware vorm van ASS, hebben wegloopgedrag, constante overprikkeling, volle hoofden en op de leeftijd van deze tweeling meltdowns. Deze kids hebben een veilige omgeving nodig om te spelen, te leven. Een omheinde tuin is een must, maar ook een WLZ INDICATIE zodat ze die Zorg kunnen krijgen die ze hard nodig hebben in de thuissituatie. Dagopvang is handig, maar niet afdoende. Acceptatie van gehandicapten of gaan we weer 100jr in de terug in de tijd?
 • J.W.H. Vermeulen

  2 maanden geleden
  Er zijn niet voor niets regels en die gelden voor iedereen, dan maar naar het bos daar is plaats genoeg!
 • Vessem

  2 maanden geleden
  Als de spelregels niet worden gehandhaafd dan wordt het een janboel, er zijn vele onder ons die moeten lijden onder vele ongemakken. Mocht men er niet mee willen/kunnen omgaan dan moet men elders een onderdak zoeken waar de regels niet worden nageleefd. Het is te respecteren dat de woningstichting geen onderscheid creëert.
 • Norde

  2 maanden geleden
  Maak gewoon die schutting een meter zoals Vestia wil en hoog op met gaas of iets dergelijks, huur iets verhogen net als bij de buren die ook hun tuin hebben vergroot en probleem opgelost.