Stijlvolle woonboot voor pittig prijsje in de verkoop: ‘Mooiste plek van Amsterdam’

BinnenkijkenHet is een hobby van velen: Funda afstruinen om te gluren in bijzondere huizen. Soms kom je parels tegen die het delen absoluut waard zijn. Zo ook deze woonboot in Amsterdam. Je moet van de donkere kleuren houden, maar een stijlvol design is het zeker. 

Verkoopmakelaar Sotheby's vindt het de mooiste én mooist gelegen woonboot van Amsterdam. Hij ligt aan de voet van de Stopera (stadhuis en opera) in de Amstel. Een plek die hoe dan ook in het oog springt. 

De Friese Franje

Het luxe woonschip genaamd ‘De Friese Franje’ is 29 meter lang bij 5 meter breed met een diepgang van 1 meter 40. De boot is recent grondig verbouwd en verdeeld over een centraal eetgedeelte, een ‘relatief riante’ keuken, zit-slaapkamer met badkamer en suite (met jacuzzi) en een gastenverblijf. Het voormalige stuurhuis functioneert als woonkamer. Via de aanlegsteiger is er een eigen opgang.

Aan de voorzijde op het dek is een zithoek en eethoek gecreëerd. Op die manier kan de nieuwe eigenaar lang van de zon genieten, want het is een ‘dakterras’ op het zuiden. 

Het ‘drijfpaleis’ heeft een pittig prijskaartje: 1,5 miljoen euro. Dan zit je wel in hartje Amsterdam en in een luxe omgeving die dankzij de inrichting nog het meest doet denken aan een klein museum. 

Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
Volledig scherm
© Sotheby's Realty
  1. ‘De eenvoud van een tiny house is mooi. We gaan terug naar de basis’
    PREMIUM
    Binnenkijken

    ‘De eenvoud van een tiny house is mooi. We gaan terug naar de basis’

    In de rubriek Binnenkijken nemen we een kijkje in de woning van bewoners in de regio. Zij vertellen over hun droomhuis, hun favoriete plekken of over details in hun woning. Vandaag: Corné (34) en Mirjam (31) Looij. Zij wonen in een tiny house in Ouddorp van 3 bij 11 vierkante meter. In de traptreden naar de slaaploft zijn lades gemaakt voor handdoeken en stekkers, het logeerbed doet ook dienst als bureau.