Studenten stoppen met opleiding door woningtekort, hogeschool roept medewerkers op ze in huis te nemen

videoHet kamertekort is zó groot, dat Hogeschool Rotterdam docenten en medewerkers oproept om studenten in huis te nemen. Volgens de onderwijsinstelling missen nu zeker 400 studenten woonruimte, waardoor een aantal zelfs stopt met hun studie. 

7 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Het is te gek voor woorden,in een land waar het geld klotst over de plinten moet royaal te wonen zijn,in de laatste tien jaar is Rutte aan het roer,nu ja hij kijkt ernaar,het land is tien jaar achteruit gehold,een vermolmd onderwijs,een achteruitrennende zorg en grote groepen voor het leven inprodukieve buurten,een laissez faire achtige regeer stijl,na ons de zondvloed
 • V Blessing

  1 jaar geleden
  In andere landen is het doodgewoon, dat men thuis blijft wonen en dagelijks met de trein naar de hogeschool/universiteit gaat. Alleen diegene, die te ver vandaan wonen (dus dik meer dan 1 uur per richting moeten reizen), gaan op kamers wonen. Na het afstuderen moet men ook leren te "forenzen". Mede daarom studeert men ook sneller af. In Nederland ziet men gezelligheid, feesten en uitgaan met studiegenoten als essentieël onderdeel van deze soorten opleiding, en studeren in het buitenland? Help!
 • Barry Schouten

  1 jaar geleden
  Er was toch een mooie oplossing voor gevonden?? Waar is het "containerstapelen" gebleven?
 • N. Garrara

  1 jaar geleden
  Het lijkt me verstandig om vooraf het aantal studentenwoningen voor uitwisseling te bepalen en daarop een numerus fixus voor buitenlandse studenten te bepalen.
 • Lenting

  1 jaar geleden
  Zolang opleidingsinstituten vooral buitenlandse studenten binnen halen omdat dat een hogere rijskssubsidie oplevert dan een nederlandse student zal dit niet veranderen. Dat vertellen de opleidingen niet als ze adverteren.. de praktische bezwaren zoals woonruimte komt niet in hun reclame uiting voor