Volledig scherm
© Thinkstock

Studie bevestigt: grote penis is echt beter voor vrouwen

Grotere penissen zijn echt beter voor (sommige) dames. Als ze vrijen met een groot geschapen man, komen ze namelijk makkelijker tot een vaginaal hoogtepunt, ontdekten Schotse wetenschappers.

323 vrouwen namen deel aan het onderzoek aan de Schotse universiteit, ze moesten een dagboek bijhouden van hun seksleven gedurende een maand. Daarbij maakten ze een onderscheid tussen een vaginaal en een clitoraal orgasme.

160 vrouwen beleefden in deze periode een vaginaal orgasme en hadden genoeg ervaring om de penisgrootte van hun partners te vergelijken. 33,8 procent had een voorkeur voor een penis die groter was dan gemiddeld, 60 procent zei dat de lengte er niet toe deed voor hen, 6,3 procent had een voorkeur voor een kortere penis.

De vrouwen die het meeste vaginale orgasmen hadden genoten de laatste dertig dagen hadden een voorkeur voor langere penissen. De lengte van het geslachtsorgaan had echter geen invloed op de frequentie van een clitoraal orgasme.

De onderzoekers vermoeden dat een lange penis beter de hele baarmoederhals en de vagina kan stimuleren. Barry Komisaruk: 'Er is een groot verschil in voorkeur, dames die een orgasme kunnen krijgen via vaginale stimulatie kunnen een voorkeur hebben voor een langere penis, maar niet iedereen komt graag zo tot een hoogtepunt.'