Bijlage Wonen & Tuin Hovenier Anno Kuindersma. Foto Rick Arnold
Volledig scherm
Bijlage Wonen & Tuin Hovenier Anno Kuindersma. Foto Rick Arnold © Rick Arnold

Tekort aan hoveniers dwingt mensen zelf aan de slag te gaan in de tuin

WoonspecialWie geen groene vingers heeft maar wel genoeg budget, schakelt beter vakmensen in voor aanleg en onderhoud van de tuin. Maar wat te doen als de pro’s het te druk hebben?

8 reacties

 • Marja Oosterman

  1 jaar geleden
  Geweldig artikel! En wat een mooie initiatieven zoals vergroenen van schoolpleinen. Inderdaad: "Op die kleine postzegeltjes van ons kunnen we wel degelijk verschil maken. "
 • Angélique Broekman

  1 jaar geleden
  Toch raar dat mensen niet denken aan mensen met een rolstoel en/of andere beperkingen. Zij kunnen niets met een normale tuin, voor hen is juist een betegelde tuin met hoge bloembakken wel van belang. Hopelijk dat iedereen daar ook een beetje rekening mee wil houden. Want niet iedere gehandicapte wil op een flatje zitten!
 • Miranda van Rijn

  1 jaar geleden
  Nu maar hopen dat mensen hier naar gaan luisteren..zo ontzettend belangrijk!
 • Roland Scholten

  1 jaar geleden
  Wat is dit voor raars. Een normale tuin in ons land is al een soort vergrote postzegel. Al die hoveniers is volstrekt belachelijk. In mijn wijk zie ik die zogenaamde hoveniers alleen rondrijden met karretjes achter hun bus, beladen met zand en zo'n klein shoveltje om tegels te leggen en schuttingen te plaatsen. En dat noemt zich allemaal hovenier!
 • Rianne Ooms

  1 jaar geleden
  Ik heb een kleine tuin van 8 bij 5 meter. De vorige bewoners hadden de tuin compleet bestraat. Ben naar een hovenier gestapt met dit en dat wil ik. Ontwerp gemaakt en de offerte gekregen, zag er goed uit. Nu een leuke tuin met 80% groen en 20% bestrating.