Demissionair Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Demissionair Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. © ANP

Thuiswonende volwassen kinderen niet meer op straat gezet na overlijden ouders

Demissionair minister Kajsa Ollongren, van Binnenlandse Zaken, gaat het bij wet regelen dat volwassen kinderen die nog thuis wonen niet direct de huurwoning hoeven te verlaten bij overlijden van hun ouders. Na een kamerbrief in juli, waarin zij maatregelen om dit mogelijk te maken presenteerde, heeft Ollongren de afgelopen maanden gewerkt aan de uitwerking.

88 reacties

 • Julia Tagijeva

  8 maanden geleden
  Ik heb een teleurstellende bericht ontvangen van wooncorporatie in Ermelo waar ik woon. Ik ben een alleenstaande moeder met een peuter van 2. En we staan binnenkort op straat.. Omdat we niet zo lang ingeschreven staan bij de huurwoning van mijn onverwachts overleden moeder. Ik mag een urgentie gaan aanvragen maar ze geven geen garantie dat ik een voorrang krijg!! Hier hebben we onze eigen maatregelen!
 • Mies Bauwvrauw

  9 maanden geleden
  Anna Afra, je blijft je hele leven het kind van je ouders. Ook als je volwassen bent. Dus spreek je over de volwassen kinderen van een gezin.
 • nelly janssen

  9 maanden geleden
  Ik als chronisch zieke alleenstaande moeder ben hier heel blij mee. Mijn grootste angst was dat mijn dochter dit kon overkomen. Je kunt je kind ook geen medehuurder maken, tenzij ze mantelzorger is en dan duurt het nog 3 jaar voor ze aanspraak zou kunnen maken op de woning als ik zou overlijden. Door deze regeling valt echt een zware last van mijn schouders.
 • Mark Doors

  9 maanden geleden
  Wauw gho jemig he wat fantastic,willen ze applaus?iets wat al 30 jaar geleden normaal geregeld had moeten zijn,ik kots op onze overheid die nog zo heel heel en heel veel mensen met nog zo veel dingen laat verotten
 • Kroon

  9 maanden geleden
  @A. Broekman, medebewoner, niet medehuurder, lijkt meer grond te geven voor later dan niet genoemd in huurkontrakt als kind of partner.