Volledig scherm
Een toerist kijkt naar de vrijlating van een schildpad op Bali. Foto ter illustratie. © afp

Tiendaagse all-invakantie naar Bali voor een prikkie

De concurrentiestrijd tussen touroperators en luchtvaartmaatschappijen woedt hevig en daar profiteert de vakantieganger van. Een prijzenslag zoals nu is ongekend en het einde is nog niet in zicht.

Quote

Ik heb enkeltjes naar Dublin voor een tientje voorbij zien komen

Ruud Raaijmakers

Dat zegt Ruud Raaijmakers van reissite weflycheap.nl tegen Metro. ,,Vorig jaar had je een prima deal als je voor een tiendaagse all-invakantie naar Bali 800 euro betaalde. Een paar weken geleden betaalde je hiervoor 650 euro en op dit moment is dat 550 euro. Het gaat echt heel hard." Ook tickets naar Sydney en Bangkok zijn al fors in prijs gezakt.

Er is veel gaande in de luchtvaart. Naast de lagere brandstofprijzen en zuinigere vliegtuigen zorgt vooral de concurrentie voor lagere prijzen. Zo vliegt touroperator Corendon nu ook op routes waar Arke eerst een monopolie op had.

Onrust
Ook Ryanair heeft onrust gezaaid bij gevestigde namen, nu de budgetmaatschappij vanaf 1 oktober vanaf Schiphol vliegt. ,,Nu nog alleen naar Dublin, maar wel heel goedkoop", zegt Raaijmakers. ,,Ik heb enkeltjes naar Dublin voor een tientje voorbij zien komen."

Qatar Airways en Wow Air vliegen sinds de zomer ook vanaf Schiphol en Ryanair komt daar volgende maand nog eens bij. Volgens Raaijmakers zorgt dat ervoor dat onder andere de tickets naar de Verenigde Staten in prijs dalen. De budgetmaatschappij verbindt Amsterdam en Amerika via IJsland met elkaar.