Volledig scherm
© AP

Trend in plastische chirurgie: de 'Barbievagina'

De vrouwelijke interesse in cosmetische ingrepen om hun vagina te 'verjongen' is al een tijdje in opmars. Terwijl aanvankelijk gevraagd werd om de schaamlippen te verkleinen, is er nu echter een nieuwe trend aan de gang: de Barbievagina. Doel? Een zo glad mogelijk geslachtsdeel waarbij enkel de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn.

Kirsten O'Regan van magazine Guernica had zo haar twijfels en stapte naar enkele plastische chirurgen in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over het fenomeen. Dokter Ronald Blatt onderwierp haar meteen aan een uitvoerige uitleg: 'Concreet zou je een rechte lijn krijgen van je clitoris naar onderen toe. Heel mooi en netjes.'

Hij toonde bovendien hoe haar vagina er zou uitzien zonder dat die 'afschuwelijke' kleine schaamlippen in de weg zouden zitten. Nadat Kirsten duidelijk liet blijken niet erg overtuigd te zijn, verzekerde de chirurg dat ze perfect voldeed aan de doorsnee patiënt.

Je zou het aanvankelijk misschien niet vermoeden, maar dokter Blatt kan nog beschouwd worden als een vaginaliefhebber. Red Alinsod, de tweede dokter waarbij O'Regan op consultatie ging en uitvinder van de 'Barbievagina', gaat rigoureuzer te werk. 'Hij amputeert de kleine schaamlippen volledig', aldus een verbaasde O'Regan.

'Ik had eerder al schaamlipcorrecties uitgevoerd, maar ik kreeg steeds meer patiëntes over de vloer die alles weg wilden. Ze bleven me maar vragen om een 'Barbie'. Daarom heb ik een techniek ontwikkeld waarbij ze op een veilige manier deze atletische look kunnen verkrijgen', aldus dokter Alinsod.

Hoewel van een dokter verwacht wordt dat hij zijn patiëntes waarschuwt, gebeurt in de praktijk soms het tegendeel. 'Ze verkondigen zelf het Barbie-ideaal en maken hun patiënten wijs dat ze na een schaamlipcorrectie meer zelfvertrouwen zullen hebben met als doel geld in het laatje te brengen', besluit O'Regan.