Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het programma Radar.
Volledig scherm
Presentatrice Antoinette Hertsenberg van het programma Radar. © Elvin Boer

Tv-programma Radar gaat undercover: ‘Makelaars krijgen bonus bij overbieding op woning’

Makelaars krijgen vaak een bonus bij de verkoop van een huis. Die bonus ontvangen ze over het bedrag dat overboden wordt, meldt tv-programma Radar, dat undercover ging bij elf makelaars in Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Haarlem en Utrecht.

 1. ‘De architectuur van de toekomst’: modder als duurzame oplossing tegen extreme temperaturen

  ‘De architec­tuur van de toekomst’: modder als duurzame oplossing tegen extreme temperatu­ren

  Onze voorvaders wisten het al: leem is de perfecte keuze als je duurzaam en comfortabel wilt wonen. Een huis met lemen muren heeft heel wat voordelen. Tijdens een hittegolf houdt het je huis koel en tijdens de wintermaanden houdt het de warmte binnen. Daarnaast heeft het ook veel ecologische pluspunten. Sommige architecten laten daarom de moderne bouwmethodes voor wat ze zijn en grijpen terug naar dit eeuwenoude bouwmateriaal.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’