Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Van kruik tot hooikist: dit raden onze lezers aan om extra energie te besparen

LezerstipsZonnepaneel, warmtepomp, isolatie: we kennen de hele besparingsriedel inmiddels wel. Maar zijn er nog óriginele manieren om de gascrisis het hoofd te bieden? Tips van lezers. 

11 reacties

 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Gewoon water koken ik gebruikt altijd gekookt water overal voor.En gebruik koude water wat vooraf uit de douche kraan komt voor de tuin.En dan maar iedereen hout stoken.
 • M Reuvers

  4 maanden geleden
  @ H Nieuwenburg kan wel wezen, maar het is wel de hele waarheid. Deze maatschappij werkt op een dramatische wijze naar de een of andere apocalyps toe. En helaas, dit is geen fabeltje.
 • H Nieuwenburg

  4 maanden geleden
  Hans Velleman , Zal allemaal wel waar zijn wat je zegt . Maar de stelling is wie heeft er nog meer goede tips om te bezuinigen op energie . Dat komt nergens terug in je antwoord. Het is alleen maar een gemopper op wat er verkeerd is
 • J Bakker

  4 maanden geleden
  Om minder gas te gebruiken: Vul de waterkoker en doe het warme water dan pas in een pan om b.v. macaroni, rijst te koken scheelt echt. En als ik een verse pan soep maak dan maak ik de basis in de snelkookpan en daarna aanlengen met gekookt water.... Nel Bakker
 • geert postmus

  4 maanden geleden
  Gewoon een hout kacheltje, de overheid vind biomassa prima, nou ik ook. En gelukkig heb ik gratis hout voorhanden.