De wc kent wat vieze plekken die je af en toe echt moet aanpakken, aldus Marja Middeldorp.
Volledig scherm
De wc kent wat vieze plekken die je af en toe echt moet aanpakken, aldus Marja Middeldorp. © Getty Images/EyeEm

Vergeet niet deze gore plekken in huis af en toe te poetsen

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Vandaag: gore plekken in huis.

4 reacties

 • Dick van Dijk

  6 maanden geleden
  Deze reageerders hebben echt teveel tijd, plafond schoonmaken? Dadelijk mesten ze ook hun kruipruimte nog uit, kom op ,hè.
 • Rene Karreman

  6 maanden geleden
  Wat dacht U van de deurknoppen, de elektra schakelaars en Uw sleutelbos! En wat te denken van de handvatten en de onderzijde van Uw boodschappentas.... en zo kan ik nog wel even doorgaan!
 • Joop Van de Bijter

  6 maanden geleden
  De bovenkant van sommige stopcontacten,of de coaxdoos in de hoek van de kamer. De borstelmond van de stofzuiger. Het doortrektouwtje van de wc,maar ook die van de jaloezieën. Onderkant van de computermuis. Wieltjes van de burostoel. Klepje aan de binnenkant van het gftbakje op het aanrecht. Onder de bestekbak in de keukenla,maar ook erin. Zeker het kleine laadje waar alleen de elastiekjes en de gevonden voorwerpen terechtkomen. De bodem van de pannencarrousel...
 • Elroy Van De Pest

  6 maanden geleden
  Wat ook vergeten wordt is het plafond en de muren. Die kun je moeiteloos schoonmaken met de stofzuiger, doe een borsteltje om de stang en haal zo moeiteloos al het stof weg, zonder schade van de scherpe randen van de buis. Ik gebruik de hulpstukken die bij de stofzuiger werd meegeleverd.