Volledig scherm
Deelneemsters aan de eerste World Muslimah Beauty 2013 © epa

Verkiezing Miss Muslimah in Jakarta

De eerste Miss World-verkiezing die islamitische waarden en conservatieve kledingsvoorschriften in ere houdt, wordt komende week in Jakarta gehouden. Dit meldden plaatselijke media zaterdag.

Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© epa

Twintig finalisten nemen het tegen elkaar op door onder meer traditionele kleding te dragen, koranverzen te declameren, vroom en als bijkomstigheid ook mooi te zijn. Ze komen uit het gastland Indonesië, Bangladesh, Brunei, Iran, Maleisië en Nigeria.

De Muslimahverkiezing is tegen de achtergrond van de huidige Miss World-verkiezing in Indonesië. Puriteinse moslims zijn fel tegen die schoonheidswedstrijd. Volgens de initiatiefneemster van de Muslimahverkiezing, Eka Shanty, is dit 'het islamitische antwoord' op Miss World.

Maar ze is tegenstander van de fanatieke acties in het land tegen de Miss World-verkiezing, omdat er in Indonesië zo veel verschillende mensen en religies zijn.

Geen enkel islamitisch land heeft zo veel inwoners als Indonesië. Het land telt ongeveer 240 miljoen inwoners, van wie er naar schatting meer dan 30 miljoen niet islamitisch zijn.

Volledig scherm
© epa