Volledig scherm
© AP

Vivian (91) en Alice (90) geven elkaar jawoord na 72 jaar

Oude liefde roest niet. Na meer dan zeven decennia samen heeft een lesbisch stel elkaar eeuwige trouw beloofd in de VS. Vivian Boyack (91) en Alice 'Nonie' Dubes (90) trouwden in een kerkje in Quad City. Dat schrijven Amerikaanse media.

Volledig scherm
© ap

Volgens Vivian en haar kersverse echtgenote Alice is het nooit te laat om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. In het bijzijn van dierbaren en zittend in een rolstoel hielden de twee elkaars hand vast tijdens de plechtigheid.

'Het was een mooi feest, het had eigenlijk al veel eerder moeten plaatsvinden', aldus Linda Hunsaker die de vrouwen in de echt verbond. De staat voerde het homohuwelijk pas vijf jaar geleden in. 'Er is niets mooier dan innige liefde bezegelen met een huwelijk en twee prachtige ringen'.

Reizen
Boyack en Dubes leerden elkaar kennen in hun dorpje in Yale, Iowa. Samen verhuisden ze later naar Davenport. Dat gebeurde in 1947 waar Boyack aan de slag ging als lerares en Dubes als bediende. Dubes liet alvast weten dat ze samen nog altijd gelukkig zijn en al een fantastisch leven hadden. Samen delen ze een grote passie. Het koppel doorkruiste de vijftig staten in de VS en alle Canadese provincies. Ze staken ook de Atlantische Oceaan over voor twee reizen door Engeland.

'We hebben samen een mooie tijd beleefd', aldus Dubes. Boyack bekent dat er heel wat liefde nodig is om een relatie van 72 jaar in stand te houden.