Veel mensen vinden het vervelend om mieren in huis te hebben. Ze zijn lastig buiten de deur te houden, maar het kan wel!
Volledig scherm
Veel mensen vinden het vervelend om mieren in huis te hebben. Ze zijn lastig buiten de deur te houden, maar het kan wel! © Getty Images/iStockphoto

Voorkom dat mieren je huis binnendringen met deze tips

Nu de deuren en ramen vaker openstaan, kruipen mieren in groten getale de woonkamer of keuken binnen. Voor veel mensen vervelend, zeker als de insecten zich te goed doen aan fruit of ander voedsel. Er zijn manieren om de beestjes buitenshuis te houden en ook om te voorkomen dat ze het terras in de tuin optrippelen.

32 reacties

 • J Buijs

  1 maand geleden
  Leg een klein stukje rauwe lever op de plaats waar ze binnen komen. Dat heb ik ook gedaan. Nooit meer een mier binnen gehad.
 • M. de Steur

  2 maanden geleden
  Kaneel poeder strooien en ze zijn weg, ook diervriendelijk en kost bijna niets.
 • Mehmet Bulgur

  2 maanden geleden
  Het beste middel om van mieren af te komen is azijn geur dus een doekje nat maken met water en azijn dan de plek waar mieren lopen schoon maken en een bakje vullen met azijn dan zijn ze weg
 • Reginald Grunder

  2 maanden geleden
  Heel eenvoudig om mieren te stoppen Bijv op een boot Plak dubbelzijdig plakband om het elektrisch snoer.ongeveer 10 cm ook om de touwen. In huis waar mieren binnendringen ook dit band gebruiken. Het is doeltreffend.
 • Lucas Holster

  2 maanden geleden
  Babypoeder strooien! Helpt perfect!