Denis de Jong (l) en Willy Martinius, bewoners van de Van Beeckstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Denis de Jong (l) en Willy Martinius, bewoners van de Van Beeckstraat. © Nico Schouten

Vrouw zet gaskachel terug in nul op de meter-woning Zoetermeer: ‘Het is een hel om te slapen’

Ze worden de huizen van de toekomst genoemd. Dé oplossing voor de klimaatcrisis. Maar niet iedereen in Zoetermeer is gelukkig met de nul-op-de-Meter-woningen. ,,Ik zit met een deken op de bank. En mijn strot is droog.” Volgens verhuurder De Goede Woning is het een kwestie van wennen. 

37 reacties

 • H. Velleman

  5 maanden geleden
  Ach raak je niet met Covid-19 besmet krijg je een filter besmetting: Milieu fanatici maken zo meer slachtoffers dan corona wappies. Dat stipje Nederland met alle milieu zwetsers die niet eens 0,01% in 10 jaar in de EU bosbranden compenseren. Na het vingertje van de kansel, de polletiek nu de milieu doemdenkers bezweringen: Maar toen ik laatst op het strand was, was er van de "blonde top der duinen " en het goudgele strand niets dan brandnetels met uitheemse runder bemesting en stinkend zand
 • Sunny Anders

  5 maanden geleden
  Mijn huurhuis is gerenoveerd 3 jaar geleden, het is een hele verbetering alleen de lucht is erg droog. Koop een luchtbevochtiger; scheelt enorm en voor die paar tientjes geen droge keel, huid en dode kamerplanten meer enz enz. Een hygrometer kost een paar euro, hou de luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60 en het voelt veel aangenamer aan in huis.
 • B. Kolk

  5 maanden geleden
  Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, zou de energierekening maximaal 0 moeten zijn. Immers hebben deze woningen geen gas meer, dus draait alles op electriciteit. Meer opwekken dan je gebruikt zou je geld toe moeten krijgen, en geen 55 euro besparing. Daarnaast is kou geen beleving, maar aan te tonen middels de thermometer. Dan is daarnaast nog zoiets als behaaglijkheid. Het kan 23 graden in je woning zijn, maar onbehaaglijk.
 • Rudy van der Burg

  5 maanden geleden
  @ H. Verbeek. Ik ga er vanuit de de vermindering afgelopen twee jaar toch wel € 55,-/mnd is, en niet totaal € 55,- in twee jaar tijd. Dat zou inderdaad helemaal een lachertje wezen :)
 • H Verbeek

  5 maanden geleden
  Ja rudy als de nul uitbrand door een montagefout kan het hele systeem een opdonder krijgen zo niet uitbranden. De brandweer kąn hier niets aan doen een goede installatie/elektro monteur wel. De woniningbouw? Geeft weer een afschuifreactie en gaat op een verkoper af in plaats van de belofte waar te maken meer energie terugleveren dan gebruiken 55 euro minder betalen is een lachertje. Voor degene die een accumuur wil installeren nog even geduld nieuw soort accu is in opkomst.