Herbert en Raymond Silderhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Herbert en Raymond Silderhuis. © Eric Brinkhorst

Warmtepomp van de baas moet duurzaamheid zwieper geven

Hybride warmtepompen kunnen fiscaalvriendelijk aangeschaft worden via de werkgever. Het bedrijf Haasheat uit Enschede, dat de constructie heeft uitgedacht, zegt dat de kosten voor de duurzame apparaten daarmee kunnen halveren.

7 reacties

 • Herman van Geels

  8 maanden geleden
  Je kunt hierdoor tijdelijk betalen uit de besparing, voorheen duurde dat 10 jaren om terug te verdienen, nu 3 tot 5. Tot 70% minder gas, kosten en CO2, en de helft van de kosten op de aanschaf, dat vind ik wel aantrekkelijk. Een geheel elektrische is niet te betalen, een hybride wel. Waterstof duurt nog wel 10 tot 15 jaren, en is nu duur en wordt milieu onvriendelijk opgewekt. Dus dan is mijn keuze snel gemaakt.
 • Alex van Nimwegen

  8 maanden geleden
  Lang leven het gas! Ik zal er nooit mee stoppen. Idiote ideeën van die CO2 freaks. In buurland Duitsland krijg je subsidie als je AAN het gas gaat. Net als met de Diesel auto's, rijden super en veel km's uit een liter. In NL zijn ze "besmet" verklaard, vandaar dat ik er nu weer 1 importeer uit.... jaja, Duitsland. Daar doet de NL overheid dan weer € 20.000,= BPM bovenop want het gaat natuurlijk alleen maar om het geld. Wat een landje...
 • folkers

  8 maanden geleden
  Ze maken ons weer gek wij moeten van het gas af, nee er zal in de toekomst waterstofgas door onze leidingen komen. Ik neem niet zo’n luidruchtige energie slurper. Vrienden hebben er 1 vd winter 3 elektra kachels in de woning omdat ze de temperatuur niet boven 19 graden konden krijgen. Nee ik pas.
 • van Velthuizen

  8 maanden geleden
  Ik wacht wel tot ze met waterstof komen, daar kunnen we prima de infrastructuur van ons huidige gasnet voor gebruiken.
 • Remco Deventer

  8 maanden geleden
  Enkele dagen geleden las ik een stukje dat de consument nog niet zo happig is om bij vervanging van de verwarmingsketel over te stappen naar een warmtepomp. Niet zo gek. Dit kost het dubbele dan een gasgestookte ketel. Als de prijs van een gasgestookte ketel en een warmtepomp gelijk zijn, kan de consument kiezen. De consument kiest met zijn portemonnee. Begrijpelijk.