Wonen in een watertoren met prachtig uitzicht? Het kan voor ‘een prikkie’

videoWonen in de Goese watertoren? Een winkel beginnen op grote hoogte? Of misschien wel een brasserie? Nu kan het! Het markante gebouw staat te koop. Eén geluk: er is een (glazen) lift.

Die lift brengt je naar 63 meter hoogte. In de toren die vroeger vol zat met water, zijn twintig jaar geleden zeven verdiepingen gebouwd. Een van de verdiepingen is verhuurd, de rest staat nu te koop. Duur is hij niet: De watertoren moet 695.000 euro opbrengen. 

,,Ik kan me voorstellen dat mensen daar verbaasd over zijn’’, zegt makelaar Paul Fermont. ,,Je denkt bij zo’n gebouw al snel aan een prijs van meer dan één miljoen euro. In feite staat het ook in geen verhouding tot de enorme investering die twintig jaar geleden is gedaan toen de watertoren compleet is omgebouwd. Maar bij het bepalen van de vraagprijs is rekening gehouden met het feit dat een koper aardig wat geld opzij zal moeten zetten voor toekomstig onderhoud. Zo'n hele toren schilderen is iets anders dan de kozijnen van een rijtjeshuis.’’

Volledig scherm
De watertoren aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes. © PZC/Faasse & Fermont makelaars
Volledig scherm
© PZC

Volgens de makelaar verkeert het bouwwerk momenteel overigens in een uitstekende staat. Twee jaar geleden heeft het een grote onderhoudsbeurt gehad.

Torentje van glas

Het woonoppervlak (of winkeloppervlak, net wat je ermee wil doen) is in totaal 650 vierkante meter. De lift stopt op elke verdieping en elke verdieping heeft zo z'n eigen toegang. De grootste verdieping is 122 vierkante meter.  ,,Bij de bovenste verdieping zit ook een torentje van glas. Vanuit daar kun je bijna heel Zeeland zien liggen, zelfs Antwerpen is te zien”, aldus Fermont.

De watertoren stond al een paar maanden te koop als beleggingsobject, maar onlangs maakte de grootste huurder bekend te gaan vertrekken. Daarmee wordt de watertoren ook interessant voor kopers die er zelf iets willen gaan doen. Om die reden komt er binnenkort een te koop-bord bij het gebouw te staan. 

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© PZC