Woningcorporatie Talis begint een proef met woningdelen: het gedeeltelijk splitsen van een eengezinswoning voor twee alleenstaanden die allebei een huurcontract krijgen. Op de bovenverdieping hebben ze beiden een eigen slaapkamer en badkamer met wc. De begane grond is gemeenschappelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningcorporatie Talis begint een proef met woningdelen: het gedeeltelijk splitsen van een eengezinswoning voor twee alleenstaanden die allebei een huurcontract krijgen. Op de bovenverdieping hebben ze beiden een eigen slaapkamer en badkamer met wc. De begane grond is gemeenschappelijk. © Talis

Woningcorporatie start proef vanwege woningnood: twee starters in één gezinswoning

Verreweg de meeste woningzoekenden zijn alleenstaand, terwijl een groot deel van de sociale huurwoningen alleen voor gezinnen geschikt is. Daarom begint woningcorporatie Talis een proef in Nijmegen en Wijchen: twee alleenstaanden gaan samen in een eengezinswoning wonen, met ieder een eigen huurcontract. 

3 reacties

 • de Bruin

  2 maanden geleden
  Op zich misschien een aardig idee, behalve die gezamenlijke ruimte. Dat gaat toch niet werken? Verdeel die onderverdieping dan ook. Een kitchenette erin, zodat ieder zijn eigen kookruimte heeft. Laat mensen een idee indienen van hoe je dit zou kunnen aanpakken en laat je verrassen.
 • JSD Söhsten

  2 maanden geleden
  Heel leuk bedacht, maar dit is een aanvulling, geen invulling. Kunnen we ons even richten op wat we écht nodig hebben; genoeg betaalbare huurwoningen? Overigens wél heel leuk, maar het voegt zo weinig toe zolang de nood zo hoog is.
 • John Houben

  2 maanden geleden
  De verdeling zoals vermeld om samen de onderverdieping te delen is vragen om problemen. Van oudsher werden al normale gezinswoningen verdeeld onder alleenstaanden. Je kon kiezen voor de onder- of bovenwoning zodat iedereen zijn eigen stek had.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”