Claudia kijkt vanuit haar woning aan de Rakstraat uit op een bouwsteiger.
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia kijkt vanuit haar woning aan de Rakstraat uit op een bouwsteiger. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Woningcorporatie wil Claudia met rolstoel en al haar huis uitzetten: ‘Ik ben doodsbang’

Ze zit vanwege haar lichamelijke beperkingen aan huis en aan haar rolstoel gekluisterd. Toch wil woningcorporatie Woonstad dat de Rotterdamse Claudia (38) zo snel als mogelijk haar woning aan de Rakstraat in Crooswijk uit gaat, terwijl er geen overeenstemming is over een geschikt alternatief. Woonstad heeft een rechtszaak aangespannen om de vrouw uit haar woning te krijgen.

1 reactie

 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Komen met argumenten waarom het allemaal niet kan is niet relevant, investeer in oplossingen, dan ben je redelijk snel uit. Teveel mensen met teveel meningen die er iets van en over moeten vinden is een groter probleem dan het vinden van de oplossing zelf.
 1. Sabri heeft eindelijk geschikte woning gekregen: ‘Bij dit soort gevallen moeten we gewoon afwijken van de regels’
  PREMIUM

  Sabri heeft eindelijk geschikte woning gekregen: ‘Bij dit soort gevallen moeten we gewoon afwijken van de regels’

  Sabri Sertkaya, de 42-jarige Hagenaar zonder benen en met slechts één arm die jarenlang vier hoog naar boven moest kruipen in een portiekflat, heeft definitief een geschikte woning. Hij kreeg het huis vrijdag aangeboden, mede dankzij ingrijpen van wethouder Martijn Balster (Wonen). De gemeente Den Haag gaat ook kijken of haar huisvestingsbeleid moet worden aangepast.