Een van de demonstraties van het najaar, georganiseerd door de Woonopstand, in Rotterdam.
Volledig scherm
Een van de demonstraties van het najaar, georganiseerd door de Woonopstand, in Rotterdam. © Sanne Donders

Woondemonstranten voeren nieuwe actie: ‘Huurders, weiger de huurverhoging te betalen’

De woonbeweging die in het najaar van 2021 grote demonstraties organiseerde, laat volgende week opnieuw van zich horen. Verschillende organisaties roepen huurders op om de aanstaande huurverhogingen niet te betalen. 

34 reacties

 • Paul Slinger

  4 dagen geleden
  schande van de regering, ik huur een oud huis van Ymere in Amsterdam 1927, de woning is niet slecht ,buitenkant goed onderhouden, binnen jaren niks gedaan door Ymeren dus zelf maar onderhouden, maar toch een oud huis daardoor een lage WOZ waarde, ik ben een scheefwoner en nu komt er een brief in de bus 100euro is voorstel Ymere,natuurlijk bezwaar,ik wil best meer omhoog maar geen 100euro is de regering gek geworden!!! Ik wacht Ymere af wat het gaat worden, ik heb nu AOW en pensioen.
 • JJ Korbee

  1 maand geleden
  Anneke Van Welke, je verhaal is vaag. Als je zus geld heeft om en in het buitenland te wonen en haar woning in Nederland aan kan houden (woningcorporaties), wat is er dan mis met een huurverhoging? Als ze het niet kan betalen, kan ze toch ook niet in het buitenland wonen?
 • Anneke Vanwelie

  1 maand geleden
  Mijn zus is aow gerechtigd,en mag van de svb in het buitenland verblijven,eerst was het niet zo,maar nu wel dit is afkomstig van de belastingdienst die alle inkomensgegevens doorgeven aan de wooncorporaties, dus mn zus haar aow nu wel inbegrepen bij onze inkomsten heb 50euro hr verh.gekregen,terwijl mn zus ook haar eigen kosten heeft,is niet eerlijk wat ze met de aowers doen,vindt het heel triest dit
 • Angela van der Steen

  1 maand geleden
  Onze woningstichting gooit het geld over de balk door opnieuw onze balkons in vreselijke kleuren te schilderen vanwege dudok(blauw/grijs). Vraag wat de bewoners mooi vinden.
 • Say its

  1 maand geleden
  En al die gebreken aan de woningen die ze weigeren te repareren, zowel woningstichtingen als huisjesmelkers één pot nat, en de hand boven het hoofd gehouden door de politiek. Hoeveel miljard heeft EADES in kas? En nog klagen dat ze geen geld hebben om huizen te bouwen. S. Marilyn