OurDomain Rotterdam Blaak.
Volledig scherm
OurDomain Rotterdam Blaak. © Tangram Architekten

Woonkolos op snippertje grond in Rotterdam krijgt groen dakterras van 600 vierkante meter

Rotterdam kent een traditie van hoogbouw en daar komt een nieuwe, beeldbepalende woonkolos bij: OurDomain. De 70 meter hoge toren komt op een snippertje nog onbebouwd terrein naast de André van der Louwbrug, op slechts een steenworp afstand van de Markthal.

Het gebouw (voorheen: Bright) van ontwikkelaar Stebru biedt in de toekomst ruimte aan 612 studio’s, appartementen en voorzieningen voor onder anderen studenten, leraren, verpleegkundigen en brandweerlieden. Het kunstwerk is van de hand van Hizkia Pepijn, die zijn opleiding deed in de naastgelegen Willem de Kooning Academie.

Uitzicht groen terras

In de plint van het bouwwerk komen winkels en horeca, inclusief een terras aan de Wijnhaven. Op het dak wordt een 600 vierkante meter groot groen terras aangelegd, met uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Directeur Mark Kuijpers van exploitant Greystar is trots op dit kersverse staaltje hoogbouw in de stad: ,,We bouwen dit nieuwe woonconcept volledig rond onze toekomstige bewoners. Dit sluit helemaal aan op de manier waarop zij willen leven.’’

De bouw van wooncomplex OurDomain Rotterdam Blaak. Wethouder Bas Kurvers (midden) onthult de impressie samen met directeur Mark Kuijpers van Greystar (links), directeur Robert Steenbrugge van Stebru (2de van rechts) en directeur Ton Heijmans van BOAG (rechts).
Volledig scherm
De bouw van wooncomplex OurDomain Rotterdam Blaak. Wethouder Bas Kurvers (midden) onthult de impressie samen met directeur Mark Kuijpers van Greystar (links), directeur Robert Steenbrugge van Stebru (2de van rechts) en directeur Ton Heijmans van BOAG (rechts). © AD