Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont een ruime collectie van baanbrekende, herkenbare en iconische ontwerpen van de afgelopen 125 jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont een ruime collectie van baanbrekende, herkenbare en iconische ontwerpen van de afgelopen 125 jaar. © Stedelijk Museum / Peggy Janssen

Zeven designfavorieten van woonexperts: ‘De Raw Chair was liefde op het eerste gezicht’

De Rietveldstoel kent iedereen, maar ook de sloophouten meubelen van Piet Hein Eek mogen inmiddels klassiekers heten. Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont een ruime collectie van baanbrekende, herkenbare en iconische ontwerpen van de afgelopen 125 jaar. Designers en woonexperts over hun favoriet op de tentoonstelling Van Thonet tot Dutch Design.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”
 1. Met deze tips wordt verhuizen een stuk makkelijker
  Play

  Met deze tips wordt verhuizen een stuk makkelij­ker

 2. Zo kun je de bank een andere uitstraling geven
  Play

  Zo kun je de bank een andere uitstra­ling geven