Zilvervisjes zijn dol op oude boeken.
Volledig scherm
Zilvervisjes zijn dol op oude boeken. © Getty Images/iStockphoto

Zo jaag je zilvervisjes het huis uit

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Vandaag: zilvervisjes het huis uit jagen.

13 reacties

 • Yvonne Hoeymans

  1 jaar geleden
  Ventileren zegt ze. Ja hoor. Ik denk dat tegenwoordig iedereen wel doet. Die krengen zijn niet uit te roeien hoor. Hele spuitbussen erdoor gejaagd maar ik heb ze nog steeds. Pfff
 • Redacteur

  1 jaar geleden
  Beste Thérèse Wels, Marja geeft dit antwoord: Als je de verwarming aan zet, wordt het binnen goed warm. Zet daarna alle ramen en deuren open om te luchten. Ook als de buitenlucht vochtig is, daalt de luchtvochtigheid in huis. Als het resultaat is behaald, sluit je ramen en deuren en gaat de verwarming naar een normale temperatuur. Ook zonder zilvervisjes is dit een goede manier. Met zuurstofrijke lucht in huis, verwarmt de cv ook sneller, dus lagere energiekosten.
 • A Van Buuren

  1 jaar geleden
  Simpel, welkoop heeft prachtige spray tegen zilvervisjes....even langs de plinten spuiten en ze rennen alle kanten op maar komen niet ver😊😊 werkt perfect.
 • Fons Verfokken

  1 jaar geleden
  De spin sowieso lekker laten leven in huis. Die is goed tegen allerlei ongedierte.
 • Johan Cohen

  1 jaar geleden
  Mijn oplossing is al jaren effectief en ik zou graag willen weten of het bij anderen ook werkt. Het klinkt raar maar dit werkt bij mij: Doe je was met deze specifieke wasverzachter: Robijn Pink Sensation (Roze) en hang de was te drogen in het vertrek waar je last hebt. Ze zijn snel vertrokken. Ik las onlangs dat bepaalde geuren hun voortplantingsmogelijkheid verhindert. Ik vermoed dat dit zo'n geur is en dat ze er niet tegen kunnen. Probeer het eens, ik ben benieuwd of het bij u ook werkt.
 1. Dansen ze bij jou op de keukentafel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’
  PREMIUM

  Dansen ze bij jou op de keukenta­fel? Dit jaar zijn er dubbel zoveel mieren. ‘Zet geen lokdoos in huis’

  Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Allemaal beestjes. Zóveel beestjes, om me heen... Ja, een oud liedje, maar veel mensen zullen eraan denken als ze weer een colonne mieren door hun huis zien stampen. Er zijn er dan ook veel meer dan vorig jaar. Maar, laten we eerlijk zijn, hoeveel wespen heb je al gezien? Precies. Daar zijn er dan weer veel minder van dan anders.