Chantal en haar zonen wonen al bijna acht jaar bij de ouders van Chantal omdat ze maar geen sociale huurwoning kunnen vinden in Nieuwegein.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal en haar zonen wonen al bijna acht jaar bij de ouders van Chantal omdat ze maar geen sociale huurwoning kunnen vinden in Nieuwegein. © Foto Ruud Voest

Zo lang zijn de wachtlijsten: Chantal (31) woont al zeven jaar bij haar ouders in (met twee kinderen)

Zo overspannen is de woningmarkt inmiddels: Chantal Hageman (31) uit Nieuwegein woont al zeven jaar met haar twee zoontjes bij haar ouders in huis. Het lukt maar niet om een sociale huurwoning te vinden in Nieuwegein, waar de wachttijd inmiddels is opgelopen naar 12,6 jaar. ,,Mijn ouders doen het met alle liefde, maar het gaat gewoon niet meer.”

18 reacties

 • Miranda Weterings

  1 jaar geleden
  Helaas woont mijn zus ook al een jaren bij m’n ouders met haar 2 kinderen het is gewoon schandalig!!!ze liggen met 3e in 1 bed en dat kan gewoon niet de oudste is 13 die gaat na school en hoort niet met mama en broertje in bed te liggen dat is te krap ,het is gewoon schreiend echt 😡pff
 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  paul slinger het wordt nog erger, nu zijn er weer honderden uit Afghanistan gekomen die gaan echt niet terug en die moeten ook een huis hebben, krijgen die voorrang? of blijven die 10 jaar in een noodopvanglocatie wonen, Nederland is vol en krijgen de asielzoekers een huis gratis met complete inboedel? waar Nederlanders jaren voor moet werken en hyphotheek moet voor betalen Ja dan is Nederland voor hun luilekkerland, Ik snap de onvrede wel.
 • Hans Otter

  1 jaar geleden
  Waarom mag zij niet een woning afwijzen. Maar een statushouder wel. Dan hebben we ineens medelijden. Wanneer wordt het systeem eindelijk rechtvaardig. Nederlander of statushouders, een woning wanneer je aan de beurt bent. En ja ouderen willen best op vakantiepark wonen. Heb zelf challet op een park waar je nog geen ei kan kopen. Zulke parken zijn niet aantrekkelijk voor recreatie. Dus geef daar vergunning af voor permanente bewoning.
 • Joop Westdijk

  1 jaar geleden
  Met dank aan Rutte die de zorg, de woningmarkt, de veiligheid enz heeft afgebroken. Hij heeft er angst en tweedeling voor in de plaats gebracht.
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Vervelend maar vooral een beetje dom. Vrijwillig een woning opgeven en bij je ouders intrekken is niet slim. Gewoon blijven zitten tot er een goed alternatief was gekomen. En alleen in Nieuwegein willen blijven is een beetje veeleisend, misschien wel te veeleisend.