Volledig scherm
© Thinkstock

Zo maak je je bikiniwax een stuk minder pijnlijk

Je bikinilijn scheren is zo'n gedoe, maar een wax zie je al helemaal niet zitten. Dat doet immers flink pijn, toch? Zo'n waxbeurt valt echter goed mee, als je een paar regels in acht neemt. Zo wordt het een stuk minder pijnlijk!

Neem zo'n drie kwartier voor je afspraak een pijnstiller. Milde medicijnen als aspirine en ibuprofen zullen je pijnprikkels al een stuk minder scherp maken, en daarnaast werken ze nog eens ontstekingsremmend ook.

Leg je afspraak niet op zomaar een moment vast. De dagen net voor je menstruatie is je huid een stuk gevoeliger, dus hou de drie dagen ervoor zo pijnvrij mogelijk. En tijdens je menstruatie is natuurlijk ook geen goed idee; dat is onhygiënisch en allerminst fijn voor de specialiste.

Net na je waxbeurt is je huid heel gevoelig voor zweet, bacteriën en wrijving. Het is dus niet zo'n goed idee om in de 48 uur na je afspraak te gaan sporten of spannende kledij aan te trekken. Niets vergalt je plezier zo snel als onstekingen en puistjes op gevoelige plaatsen. Laat die skinny jeans dus nog maar even in de kast.

Je pijngrens ligt het hoogst tussen 15 en 17 uur 's middags. Het ideale moment om je te laten waxen dus.

  1. ‘De eenvoud van een tiny house is mooi. We gaan terug naar de basis’
    PREMIUM
    Binnenkijken

    ‘De eenvoud van een tiny house is mooi. We gaan terug naar de basis’

    In de rubriek Binnenkijken nemen we een kijkje in de woning van bewoners in de regio. Zij vertellen over hun droomhuis, hun favoriete plekken of over details in hun woning. Vandaag: Corné (34) en Mirjam (31) Looij. Zij wonen in een tiny house in Ouddorp van 3 bij 11 vierkante meter. In de traptreden naar de slaaploft zijn lades gemaakt voor handdoeken en stekkers, het logeerbed doet ook dienst als bureau.