Volledig scherm
PREMIUM
Een fitnesstracker is veel meer dan een stappenteller.

Zo precies is je stappenteller

Voor jou getestHeb je geen idee hoeveel je per dag beweegt? Met een activity tracker om de pols kun je het voortdurend nagaan. Ons panel test er vijf.

Ons panel

Maike den Houting (48) Doorgewinterde hardloper en trainer bij ARGO Atletiek.

Julien de Jong(25) Personal trainer bij Body Business Coaching in Apeldoorn.

Tom Haze(29)Tester van besteproduct.nl, traint al elf jaar in de sportschool.

Marijke de Vries(32) Houdt van crossfit en hardlopen én test voor besteproduct.nl.

Het is muisstil bij atletiekvereniging ARGO te Doetinchem. Wie goed de oren spitst kan deze zonovergoten lentedag bijna de mussen van de kantine horen vallen. Vier hardlopers op de baan werken zich in stilte in het zweet. Ieder zijn tempo: eerst kuierend, later in volle galop. Alle vier zijn uitgerust met een activity- of fitnesstracker: een hightech polsbandje dat onder meer hun stappen telt. Om de nauwkeurigheid van deze wearables te toetsen, tellen de sportievelingen een middag zelf hun passen mee. Prevelend benen ze over de baan. 197… 198… 199… 200. ,,Hé, ik heb er gratis zes stappen bijgekregen”, merkt trainer Maike den Houting op.

In tijden dat social media haast dichtslibt met sportschoolspiegelselfies en spinaziesmoothies, mag het geen wonder heten dat fitnesstrackers als warme broodjes over de toonbank vliegen. Meten is weten. Wie snel in shape wil komen, kan maar beter bijhouden of hij voldoende van zijn gat komt. Een fitnesstracker is bovendien meer dan een stappenteller. Afhankelijk van het merk en model heb je meteen een sportlogboek, hartslagmeter, personal trainer, slaapanalist en zelfs meditatiecoach om je pols.