Zo voorkom je strepen bij het ramen lappen

saharazandHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag in de herhaling: ramen lappen, vanwege het saharazand dat alles vies heeft gemaakt.

28 reacties

 • Agnes Reppel

  8 maanden geleden
  Maak van krantenpapier een prop en wrijf daar mee over de strepen. Geen streep meer te zien.
 • Marcel Breukink

  8 maanden geleden
  Als je een trekker gebruikt begin links of rechts boven dan overlappend heen en weer naar beneden. De truc is om de trekker niet van het glas te halen, dus alles in 1 keer droog trekken. Zo doen profi's het is mij ooit verteld.
 • Henny Gerritsen

  8 maanden geleden
  Ik laat het doen.
 • Marc Paul

  8 maanden geleden
  Bij het zemen een scheutje Dreft in het water en het raam goed nat inwassen. Een goede trekker gebruiken als de rubbers ouder worden veroorzaakt dat strepen. Maar vooral niet in de volle zon werken als er wind staat dan droogt het water te snel op. Zwart glas dat soms tussen ramen gebruikt wordt bij warm weer met warm water doen zodat het temperatuur verschil niet te groot is. Een droge microvezeldoek gebruiken om eventuele strepen weg te vegen helpt ook.
 • Gerrie Yperenburg

  8 maanden geleden
  Gewoon regenwater uit de regenton... geen streep te bekennen en zo klaar....Niks geen sop of ui of spiritus of ammoniak... alleen puur regenwater