Zo vouw je een T-shirt op in minder dan 2 seconden

VideoHet opvouwen van een berg gewassen T-shirts is voor veel mensen een klusje waar geen einde aan lijkt te komen. Maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen nadat je het bovenstaande filmpje hebt bekeken. Daarin wordt een trucje getoond, waarmee je een T-shirt in minder dan 2 seconden kunt opvouwen. En het goede nieuws is dat het ook echt lukt!

In het filmpje demonstreert de zelfverklaarde 'expert' Dave Hax zijn techniek, waarna hij die ook stap voor stap voortoont. Ondertussen werden de beelden al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

Om te beginnen moet je het T-shirt met de voorkant naar boven op tafel leggen. Daarna trek je twee denkbeeldige lijnen: één halverwege de lengte van het T-shirt, en één van de buitenste hoek (rechterschouder) naar de onderkant.

Op de plek waar de lijnen elkaar kruisen, neem je de stof vast met je linkerhand. Met je rechterhand neem je de buitenste hoek (rechterschouder) vast. Vervolgens breng je je rechterhand naar de onderkant van het T-shirt, dat je ook vastneemt, waardoor je armen kruisen. Daarna doe je je armen weer snel open. Het enige wat je nu nog moet doen, is het T-shirt omvouwen.

'Met een beetje oefening kan je dit heel snel doen, zelfs in minder dan twee seconden', beweert Dave Hax. En dat blijkt ook echt te kloppen, stelden we vast na een test. De techniek is helemaal niet moeilijk, na een paar keer proberen lukte het ons ook. En nu blijven we oefenen, tot het ook zo snel gaat...