Carola en Yvonne Wubben (uiterst links) voor hun ouderlijke woning. Zij krijgen steun van andere eigenaren die in hetzelfde schuitje terechtkomen als er niets verandert.
Volledig scherm
PREMIUM
Carola en Yvonne Wubben (uiterst links) voor hun ouderlijke woning. Zij krijgen steun van andere eigenaren die in hetzelfde schuitje terechtkomen als er niets verandert. © Fred Leeflang

Zussen erven riante bedrijfswoning, maar door strikte regels kunnen ze er niet in wonen én het niet verkopen

Je zal maar een huis erven en er niet zelf kunnen gaan wonen óf het verkopen aan de hoogste bieder. Het overkwam de zussen Yvonne en Carola. Zij staan met hun rug tegen de muur omdat in de gemeente bedrijfswoningen niet worden omgezet in burgerwoningen. De rechter zal zich binnenkort over de zaak buigen.

  1. Reinier de Graaf wil als zelfstandig ziekenhuis vriend voor het leven zijn: ‘Wij zijn er als je ons nodig hebt’

    Reinier de Graaf wil als zelfstan­dig ziekenhuis vriend voor het leven zijn: ‘Wij zijn er als je ons nodig hebt’

    Drie jaar vocht ze voor de verzelfstandiging van Reinier de Graaf. Een strijd die in november werd beslecht in het voordeel van het ziekenhuis in Delft. Prof. dr. Carina Hilders, voorzitter van de raad van bestuur, blikt vooruit op de periode waarin patiënt en medewerker centraal staan. ,,Reinier is je vriend voor het leven. Je moet bij binnenkomst gelijk het gevoel hebben dat je welkom bent.”