Marietje de Bijl (midden) helpt bij het planten van een boom in de tuin van zorgcentrum 't Slot Gameren. Ze werkt er sinds de oprichting, 50 jaar geleden.
Volledig scherm
Marietje de Bijl (midden) helpt bij het planten van een boom in de tuin van zorgcentrum 't Slot Gameren. Ze werkt er sinds de oprichting, 50 jaar geleden. © Olaf Smit

50 jaar ‘t Slot Gameren; nog altijd zeer alert na twee golven corona

GAMEREN Met nog een paar maanden te gaan tot haar pensioen beleeft Marietje de Bijl een bizarre periode in zorgcentrum 't Slot in Gameren. Ze maakte de geschiedenis van ‘t Slot vanaf het begin mee en het coronajaar was nou niet bepaald het hoogtepunt. ,,In augustus hoop ik hier 50 jaar te werken. Ik was net een maand 16 toen ik hier begon.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei