Deze rijplaten zijn in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari gestolen langs de A2.
Volledig scherm
Deze rijplaten zijn in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari gestolen langs de A2. © Aannemingsbedrijf Van der Lee

Aannemer Bruchem gedupeerd: 68 rijplaten van 1.000 kilo per stuk gestolen langs A2

BRUCHEM/EVERDINGEN - Het Bruchemse aannemingsbedrijf Van de Lee looft een beloning uit voor de gouden tip over de diefstal van 68 stalen rijplaten. Die verdwenen in de nacht van 13 op 14 februari langs de A2 bij Everdingen. 

Van der Lee is daar de sloten aan het baggeren en de rijplaten zijn nodig om het materieel over het gras langs de watergangen te krijgen. De rijplaten zijn 1.000 kilo per stuk en hebben een totale waarde van 35.000 à 40.000 euro. Het bedrijf is dus flink gedupeerd. 

Getuige of camerabeelden

,,We hopen dat iemand iets gezien heeft", aldus een woordvoerster van het bedrijf. ,,Misschien zijn er wel camerabeelden. Die rijplaten haal je niet zomaar weg, daar is iemand met grote machines een tijd mee bezig geweest.” 

Van der Lee looft een beloning van 1.500 euro uit voor de gouden tip. Wie meer wat kan bellen: 0418-642465. De diefstal is gepleegd aan de Bolgerijsekade in Everdingen. Dat is net boven knooppunt Everdingen, richting Utrecht. De kade loopt parallel aan de A2.