Volledig scherm
Motoragent zwaargewond bij ongeval op afrit A2 bij Zaltbommel. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Agent nooit meer de straat op na ernstig ongeluk op A2 bij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Politieagent Vincent van der Steen zal zijn functie op straat nooit meer uitvoeren. Van der Steen raakte vorig jaar april zeer ernstig gewond, uitgerekend terwijl hij op de politiemotor naar een spoedmelding toe reed. Hij liep onder meer een bloeding in zijn hersenen op.

De wijkagent in Neerijnen meldt het slechte nieuws woensdag aan zijn volgers op Twitter. ,,Zoals jullie al weten heb ik op de A2 bij Zaltbommel een zwaar dienstongeval gehad op de motor. Hierdoor kan ik mijn functie op straat niet meer uitvoeren. Mijn collega gaat dit definitief overnemen”, aldus Van der Steen.

Die 21e van april vorig jaar is voor de politiemedewerker een gitzwarte dag. Van der Steen en een collega worden die zaterdag opgeroepen voor een heftig ongeluk: een bestelbus is achterop een vrachtwagen geklapt. Bij het nemen van de afrit van de A2 bij Zaltbommel slaat echter voor de agent zelf het noodlot toe.

Volledig scherm
Van der Steen overstelpt met kaartjes en brieven © Politie

Bloeding in hersenen

Hij raakt van de weg. Met hoge snelheid belandt de agent in de berm. Van der Steen breekt zeven ribben en zes ruggenwervels en heeft een bloeding in zijn hersenen. In het ziekenhuis in Utrecht wordt hij behandeld en na zes dagen mag de politieman naar huis. Van der Steen is na het ongeluk overladen met steunbetuigingen en lieve berichtjes, zelfs vanuit het buitenland.

Een lange tijd van revalideren volgt. Maar meer dan een jaar later moet Van der Steen concluderen dat op straat aan het werk gaan als politieagent er nooit meer in zal zitten. Sanne van den Brink neemt zijn taken over.