De bemanning van een bommenwerper bij hun vliegtuig. Zeker niet alle crashsites in het rivierengebied zijn in de app Heroes of the Sky opgenomen.
Volledig scherm
De bemanning van een bommenwerper bij hun vliegtuig. Zeker niet alle crashsites in het rivierengebied zijn in de app Heroes of the Sky opgenomen. © RBT Rivierenland

App over de luchtoorlog boven Rivierenland moet toeristen naar de streek lokken

75 JAAR BEVRIJDINGZALTBOMMEL/HEDEL - Beleven hoe zwaar de luchtoorlog was in het rivierengebied tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dat kan met de nieuwe app Heroes of the Sky. Die is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland in samenwerking met de historische verenigingen.

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.